Franskfrallor 15 st
anna.l.thid
anna.l.thid

Franskfrallor 15 st

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 gram färsk jäst
  • 3 1/2 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 20 gram rumsvarmt smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 10 1/2 dl vetemjöl special
  • Topping
  • Uppvispat ägg
  • Vallmofrön

Beskrivning

    Smula jästen i en bunke. Assistent krävs. Tillsätt vatten och se till att jästen löser upp sig i vattnet. Tillsätt därefter socker smör, ägg ochca 2-3 dl vetemjöl. Slå på assistenten och låt allt blandas. Tillsätt sedan salt och resterandemängd mjöl lite i taget tills du fått en fin deg. Knåda degen ca 5 minuter och tillsätt lite till mjöl om det behövs om den är kletig. Därefter arbetar du degen i maskinen ca 12- 15 minuter tills du fått en elastisk deg. Degen ska liksom bli seg.
    Dela degen 15 lika stora bitar och forma till runda bollar.
    Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem en bit ifrån varandra. Lägg dem gärna på 2 plåtar.
    Pensla brödet och strö på vallmofrö. Sätt in i ugnen den ska vara kall. Låt bröden jäsa i en timma sätt in en skål med varmt vatteni botten av ugnen såfår du fin jästningen. Ta ut bröden ur ugnen och låt jäsa utanför ugnenmedanugnen blir varm. Brödet ska jäsa upp och bli fluffiga. Sätt ugnen 225 graderoch grädda bröden ca 10 - 14 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.