1. Sätt ugnen på 160 grader. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret färgas svagt rosa. Sprid ut sockret på en skärbräda av plast.
2. Deg: Blanda snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg.
3. Dela degen i två bitar.
4. Rulla degbitarna till två rullar, 3–4 cm i diameters omkrets.
5. Garnering: Rulla deglängderna i det färgade sockret.
6. Skär degrullarna i skivor, ca 4–5 mm.
7. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–16 min. Gräddar du kakorna för länge eller i för hög värme kan sockret på kanterna bli brunt.
Kavla ut degen mellan bakplåtspapper till en stor rektangel och gör sedan lika med andra delen. Rulla försiktigt ihop till en rulle, rulla i strössel och låt sedan degen vila ytterligare en timme i kylen
Jaha, då har jag betat av den första arbetsdagen efter semestern. Till 25 st. 0,5 dl strösocker. 0,5 dl strösocker. Till 25 st 100 g smör. 0,5 dl strösocker. 0,5 dl strösocker
Koka upp björnbären med lite vatten i en kastrull, koka till bären mosar sig. En klassisk mördegskaka i ny tappning, piffade upp ett klassiskt brysselkex med lite björnbär
Inga som helst problem att njuta av fantastiska smaker heller…. Frukost, lunch, middag och mellanmål. Skapa egna veckomenyer av recepten under rubrikerna frukost, mellis, lunch/middag och dessert
Jag planerade för brysselkex som är en av de godaste kakorna jag vet. Helt plötsligt fick jag en idé jag var tvungen att testa och det blev faktiskt bättre än förväntat
Sonen ville att jag skulle baka kakor igår,egentligen ville han ha lite roliga Cake Pops då han satt och bläddra i min Cake Pops bok, men då jag inte hade alla ingredienser hemma till cake pops fick de bli lite mördegskakor istället, lite Brysselkex, så gott och när det gäller mördegskakor så blir de som godast om de görs på smör och inte margarin
Ursäkta att det har vart så tyst på bloggen på sistone. Helt ärligt så har jag ätit både lunch och middag ute de senaste fyra dagarna och knappt satt min fot i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.