4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Jennies egen variant är en klar soppa med stora bitar av såväl potatis som musslor och havsräkor. Jennie som driver matbloggen Kalasgott drog igång året med att utmana sina läsare med att laga Bouillabaisse
) Döttrarnas dagiskompis Jesse (och förmodligen blivande klasskamrat till stora tösen) ville så gärna ha en John Deer Traktortårta och de kunde man ju inte säga nej till
Nu är jag verkligen inte först ut att göra en egen vegansk bouillabaisse, men detta är kort och gott Jävligt Gotts version och det går inte av för hackor
Inga som helst problem att njuta av fantastiska smaker heller…. Frukost, lunch, middag och mellanmål. Skapa egna veckomenyer av recepten under rubrikerna frukost, mellis, lunch/middag och dessert
Nu till Bouillabaissen, eller fiskarhustruns gryta. Bägge gångerna har jag ätit fantastiskt rågbröd och den här gången köpte jag med mig ett rejält lager hem
Stek surdegskrutongerna knapriga. smör och olja, till stekning. olja och smör, till stekning. Värm upp en störrekastrull med lock, bryn persiljan, vitlöken och chilin i lite olivolja, tillsätt blåmusslorna och 1 dl vitt vin. 1 kvist timjan. Soppa och fond400 g färska räkor 1 gul lök, hackad 10 cm av det vita på purjolöken, skivad 1 morot, hackad 4 lagerblad 1 kvist timjan smör och olja, till stekning 4 dl vatten 1 knippe persilja 1 klyfta vitlök, hackad 0,5 chili, hackad 1 nät blåmusslor 1 dl vitt vin. Soppa olja och smör, till stekning 1 gul lök, skuren i ringar 1 zucchini, tärnad 1 morot, tärnad 1 fänkål, tärnad ca 800 g skalade tomater (2 burkar), grovhackade 1 dl vitt vin 2 dl hönsbuljong 2 msk kapris 0,5 g saffran surdegsbröd, till krutonger 600 g blandade fiskfiléer (kolja,långa,piggvar, lax), skurna i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.