Sätt ugnen på 225 grader
Smält smöret och låt det svalna
Blanda det smälta smöret med mjölk, ägg och bittermandeln
Blanda mjöl, socker,bakpulver, och hjorthornssalt i en bunke. Rör ner vätskan i mjölblandningen. Arbeta ihop degen snabbt som ska vara ganska lös.
Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Rulla ut dem till ca 30 cm långa längder. Skär längderna i ca 2 cm breda bitar
Doppa den ena snittytan i pärlsocker. Lägg bitarna på bakplåtsklädda plåtar
Grädda i mitten i ugnen 12- 13 minuter i 225 grader
Låt kubbarna kallna på galler utan bakduk så att ingen bismak av ammoniak blir kvar
Mandelkubbar är något som jag alltid älskat och köpt färdiga på påse (”Hägges” var de absolut godaste), men nu skulle jag ju skämmas om jag köpte dem…måste ju prova själv
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Fördela fettet med hjälp av en gaffel, tillsätt ägg och mjölk samt 6-7droppar bittermandelolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.