några skivor dagsgammalt franskbröd. 1 tsk timjan. Tillsätt vatten, fond, timjan och lagerblad och låt därefter soppan småkoka ca 15 minuter. 1 tsk timjan
Du kan bara gräva ut en bit franskbröd med en gaffel, då blir smulorna lagom stora. Lägg äppelskivor och lök ovanpå morötterna och strö över salt, timjan och basilika
Lägg franskbrödet i en skål och häll över mjölken. 4 portioner2 zucchini, à ca 350 gsalt75 g finsmulat franskbröd utan skorpa1½ dl mjölk250 g kallt stekt kött1 liten gul lök2 vitlöksklyftor2 msk koncentrerad tomatpuré1 msk torkad basilika½ tsk salt1/4 tsk pepparlitet cayennepeppar1 dl riven ost, mild eller stark efter behagSkölj zucchinin under rinnande kallt vatten och borsta den ev. Lägg den i en smord, ugnssäker form och häll över 1 burk skalade tomater med spad och krydda med salt, peppar och timjan. 75 g finsmulat franskbröd utan skorpa
Tillsätt skivad champinjon och timjan. Timjanen framhäver svamp smaken. 3 skivor kant skuret toastmaster eller vanligt franskbröd , blötlagt i mjölk. 3 skivor kant skuret toastmaster eller vanligt franskbröd , blötlagt i mjölk
Rivet franskbröd ca 1 dl. Sätt på ugnen på 225 grader. Olja en ugnsform lagom till 4 fiskfiléer. De tinade fiskfiléerna saltas och peppras på¨båda sidor