Tillsätt alla ingredienser i degbunken i den ordning de står i ingerdienslistan. Viktigt att torrjästen tillsätts sist så den inte blandas med vätskan före maskinen börjar blanda
Om du bakar ut det som en fläta som jag gjort, är det ju dessutom väldigt kul att servera till gäster som kommer på besök i stället för ett ordinärt formbröd
Om du inte har en bakmaskin får du knåda dubbelt så länge för hand. 2 stora tekakor, 1 limpa och 1 stort formbröd. Kör degen i en bakmaskin i ca 10 min. Baka ut degen till 1 limpa, 2 stora tekakor och 1 stort formbröd. Grädda limpan och formbrödet samtidigt längst ned i ugnen i 20–30 min. 1 stort formbröd. 200 grader Grädda limpan och formbrödet samtidigt längst ned i ugnen i
Om du bakar eget formbröd och skivar och fryser in har du sedan jättegott rostbröd att plocka fram till frukost eller när du känner för att göra lite toast till tisdagssoppan