Gör centimeterdjupa snitt över hela fläsksteken och stoppa in lite av vitlöksröran i varje snitt. Gnid in hela steken med resten av röran samt olivoljan
Te medfläskstek som gott tilltugg på Krages Bageri i Skagen…. Fläsk kan ju vara himmelskt gott ibland, särskilt den danska fläsksteken som jag njöt av några gånger förra veckan i Skagen
1 kg fläskkött, tex fläskstek, karré eller grytbitar 100 g rökt fläsk 1 kvist vardera av rosmarin och mejram och 2 kvistar kyndel, till bouquet garni 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja Salt Svartpeppar 2 msk konjak 1 msk vetemjöl 5 dl rött vin 1 lagerblad 100 g svarta oliver 2 kvistar timjan
en halv kruka rosmarin. En saftig mör stek med smak av örter och vitlök på en bädd av brysselkål som trivs jätte bra tillsammans med salt krispig bacon, mild lök och syrliga tranbär
Häll i vinet i formen tillsammans medrosmarinkvistar och vitlöksklyftorna med skalet på. Torka av köttet med hushållspapper och putsa bort eventuella senor