Här kommer en smarrig helstekt kotlettrad med smak av rosmarin och vitlök från Artusis bok. Vi har provlagat det här två gånger med lite olika … Läs mer →
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Ett par dagar senare så skulle jag testa att göra fläskstek på hemmaplan men jag misslyckades totalt med den knapriga svålen – så det projektet la jag åt sidan
Lägg sedan i steken med svålsidan nedåt. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också
Klicka i creme fraichen och häll i en skvätt grädde, smula ner lite rosmarin, låt sjuda någon minut. Idag gick iväg och köpte en liten burk med soltorkade tomater och resten fanns redan hemma
ÄppelmosFläskstekRista svålen rakt ner, precis ner till köttet, med en kniv. Ta ut formen ur ugnen, vänd på steken och gnid in svålen med massor av grovt salt
Ingredienser1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten. 1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.