När fläsksteken är klar så tar du ut den ur ugnen. När vi åker över till Danmark så brukar jag passa på att äta anka eller dansk fläskstek för det finnsingen som kan tillaga det som just danskar
Pappa och hans fru bjöd på denna rätten sist jag hälsade på. Så himla gott. Kom på att jag aldrig har gjort det själv, så passade på nu i fredags när jag ändå skulle ha lite gäster
Skär grönsakerna ibitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger
Köttbiten behöver något att stötta sej mot under tiden det är iugnen för att ligga så plant som möjligt, knyckla ihop en bitugnsfolie och lägg under här och där, så är det problemet löst
Ta ut formen ur ugnen, vänd på steken och gnidin svålen med massor av grovt salt. ÄppelmosFläskstekRista svålen rakt ner, precis ner till köttet, med en kniv
Ingredienser. Ingredienser1kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten. 1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.