Fiskfond konjak recept

Fisksoppa…

Fisksoppa…

Den silade fonden tillsattes till grönsaksfräset tillsammans med ytterligare fiskfond som jag hade i frysen
Hummersoppa med sparris och citron

Hummersoppa med sparris och citron

Du kan också smaksätta soppan med konjak, sherry eller madeira. ev konjak, sherry eller madeira. 5 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
Nyårsmeny 1

Nyårsmeny 1

Koka upp vatten och smula ner fiskbuljontärning/fiskfond, tillsätt ev vinet, lägg ner grönsakerna tillsammans med kryddorna
Recyclingsoppa med tillbehör

Recyclingsoppa med tillbehör

Dock fuskar jag med fiskfonden och använder färdig, samt hoppar över dekorationsräkorna. Med lite kärlek, konjak, ett gott vitt vin, grädde, passande rotsaker och kryddor är det hur enkelt som helst att omvandla detta smakrika överskott  till en delikat soppa
Förälskade flamberade havskräftor

Förälskade flamberade havskräftor

Häll sedan på fiskfond och grädde. Flambera med konjak. fiskfond. 16 skalade havskräftsstjärtar, finstrimlad fänkål, 2 dl finskuren salladslök, 2 dl finskuren gul lök, 1 st vitlöksklyfta fint skuren, 2 tsk tomatpuré, fiskfond (3 dl vatten blandat med 3 msk fiskfond på flaska), 3 dl grädde, 2 msk finhackad paprika, 1 msk smör, olja, 4 cl konjak. 3 msk fiskfond på flaska. 4 cl konjak
Laxgryta med saffran och räkor

Laxgryta med saffran och räkor

Vill man göra det snabbare, kan man använda sig av fiskfond och lite skaldjursfond istället. En skvätt konjak kan också vara gott
Sjötunga Walewska - Icakuriren

Sjötunga Walewska - Icakuriren

Smaka av med konjak. 1fiskfond. 5 msk konjak. 16 st fil (eller rödtunga) 2 dl vatten 2 dl vin torrt vitt fiskfond (från flaska) 2 krm salt Hummersås. 5 msk konjak Garnityr
Från mitt första kök

Från mitt första kök

Bl a har jag inte hittat någon färdig fiskbuljong eller fiskfond som jag helt gillar så jag väljer att basera soppan på enbart hemkokt räkbuljong som då måste reduceras rejält

Stena´s hummersoppa

Häll i fiskfond och hummerfond och låt koka ihop tills ca hälften återstår.  Vispa upp lite grädde och tillsätt konjaken

Fisk- och Skaldjursgryta med Pebre

Tillsätt tomatkross, vin, fiskfond och saffran. 4 msk fiskfond, koncentrerad. 2 msk Konjak. Skala och hacka löken och vitlöken

Förälskade räkstjärtar

Stäng av fläkten, häll på konjaken och tänd på. 2 msk konjak. 1 msk fiskfond. Skala och hacka lök och vitlök

Hummer Thermidor

Hummer- eller fiskfond. Blanda ner i såsen, häll i en skvätt konjak eller brandy. Konjak eller brandy. Koka upp 2,5 dl buljong av hummer- eller fiskfond från flaska. Tillsätt 0,5 dl konjak eller brandy och reducera till hälften

Fond - räkor eller skaldjur

en skvätt koncentrerad fiskfond. 5 cl konjak. Rensa och hacka alla grönsakerna. Bryn skalen i en vid kastrull i oljan (när skalen bryns i oljan frigörs smakerna från skalen)

Fond - Skaldjur

Häll på fiskfond och vitt vin, så att det täcker. Flambera med konjak. 1/2 dl konjak. Skala alla grönsakerna och skölj dem noga i kallt vatten

Sjötunga Walewska

fiskfond. Smaka av med konjak. 5 msk konjak. Skala, koka och mosa (med elvisp eller potatisstöt) eller pressa potatisen

Krämig soppa på Västkusträkor med räktoast

fiskfond. Precis innan soppan skall serveras ta och mixa ner konjaken. konjak. Häll på vinet samt fiskfond, låt små koka i 10-12 minuter, sila där efter räkfonden i en ny kastrull