Tillsätt tomatpuré, vin, konjak och kryddor. 4 msk konjak. 3-4 dl fiskfond. 4 msk konjak. Håll för ögonen om ni inte vill höra skryt, eller att sluta läsa kanske är mer effektivt
Dock fuskar jag med fiskfonden och använder färdig, samt hoppar över dekorationsräkorna. Med lite kärlek, konjak, ett gott vitt vin, grädde, passande rotsaker och kryddor är det hur enkelt som helst att omvandla detta smakrika överskott till en delikat soppa
Bl a har jag inte hittat någon färdig fiskbuljong eller fiskfond som jag helt gillar så jag väljer att basera soppan på enbart hemkokt räkbuljong som då måste reduceras rejält
Hummer- eller fiskfond. Blanda ner i såsen, häll i en skvätt konjak eller brandy. Konjak eller brandy. Koka upp 2,5 dl buljong av hummer- eller fiskfond från flaska. Tillsätt 0,5 dl konjak eller brandy och reducera till hälften
en skvätt koncentrerad fiskfond. 5 cl konjak. Rensa och hacka alla grönsakerna. Bryn skalen i en vid kastrull i oljan (när skalen bryns i oljan frigörs smakerna från skalen)
fiskfond. Precis innan soppan skall serveras ta och mixa ner konjaken. konjak. Häll på vinet samt fiskfond, låt små koka i 10-12 minuter, sila där efter räkfonden i en ny kastrull