Nyårsmeny 1
Receptbloggen.com
Receptbloggen.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 300 g oxfilé (som varit fryst)
  • 0,5 dl majonäs (köpt eller helst hemmagjord)
  • 3 msk grädde
  • 1 tsk senap, ej för stark
  • 1 tsk Worchestersås
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • parmesanost
  • salt och peppar
  • ruccolasallad
  • 5 pers
  • 6 – 7 dl fiskbuljong (vatten + fiskfond eller fiskbuljongtärning)
  • 3 – 4 potatisar 1 morot 1 stor gul lök eller röd lök
  • 1/2 purjolök (kan uteslutas)
  • en liten bit fänkål, ca 50 g 1 – 2 vitlöksklyftor 1 påse saffran
  • 1/2 burk krossade tomater, eller 3 skalade urkärnade färska tomater
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1/2 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 1 – 2 msk konjak (kan uteslutas)
  • salt och peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad 300 – 400 g fiskfilé tex torsk, lax, rödtunga etc
  • räkor och musslor efter behag
  • 1 – 3 vitlöksklyftor 2 äggulor 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt ca
  • svartpeppar efter smak
  • 2 marängbottnar (köpta eller bakade, jag brukar köpa!!)
  • 2 + 2 ägg 2 + 2 msk florsocker
  • 1 + 1 tsk vaniljsocker
  • 2 + 2 dl hårt vispad grädde (man kan säkert byta ut 1 + 1 dl grädde mot turkisk yoghurt, jag har dock ännu ej prövat)
  • En bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
  • Plastfolie
  • 200 gr frysta tinade hallon, eller vad säsongen bjuder
  • 1 granatäpple – delat och ”urkärnat”, eller vad säsongen bjuder
  • Silverkulor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.