Fiskfond balsamvinäger recept

En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

) Servera pastan med riven parmesanost, olivolja, balsamvinäger creme, salt och svartpeppar. 3 msk hummerfond, fiskfond går också bra. 3 msk hummerfond, fiskfond går också bra
Fisksoppa med rotsaker och pepparrot

Fisksoppa med rotsaker och pepparrot

Tillsätt fiskfond, vatten, vin och grädde. 3 msk fiskfond. Jag hade inget vin hemma utan tog 8 dl vatten och nån matsked vit balsamvinäger för lite syra. 3 msk fiskfond
Marinad till fisk

Marinad till fisk

1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond. 1 msk balsamvinäger, vit. Gör så här. Vispa ihop alla ingredienserna och smaka ev
Fiskgryta med Aioli-Crème

Fiskgryta med Aioli-Crème

Låt puttra ca fem minuter, häll sen över vin och fiskfond. Fiskgryta 200 gr Lax 200 gr Vit Fisk, jag hade Alaskan Pollock i frysen ½ Fänkål 2 små Morötter 2 Tomater 1  Gul Lök, liten 5 cm Purjo 5 dl Fiskfond, se gårdagens inlägg 1 dl Vitt Vin 2 msk Valio’s Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Skålla och skala tomaterna och skär i små bitar. 2 Kalla Såser 1 dl Ekologisk Crème Fraiche 1 tsk Vit Balsamvinäger Havssalt och Cayennepeppar Rör ner lite aioli i crème fraichen så den blir slät. 5 dl Fiskfond
Nyårsmeny 1

Nyårsmeny 1

Koka upp vatten och smula ner fiskbuljontärning/fiskfond, tillsätt ev vinet, lägg ner grönsakerna tillsammans med kryddorna
Beurre blanc

Beurre blanc

5 msk Bong Touch of Taste Fiskfond. 1 tsk balsamvinäger, vit. Gör så här. Lägg lök, fond, vin, vinäger och vatten i en kastrull
Caroline i köket

Caroline i köket

11 tsk balsamvinäger. 12 msk fiskfond. 1 burk kokosgrädde, 400 ml. 13 stora avokador. 12 msk pressad lime                
Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Dillpesto30 g solroskärnor, skalade och rostade 3 dl dill, lätt packad, grovskuren 2 klyftor vitlök 1 dl olivolja 1 dl rapsolja 2 dl lagrad Minimunk (eller annan vällagrad hårdost) 2 msk vit balsamvinäger 2 msk honung. 1Fiskgryta1 kg kantareller 100 g rökt fläsk 2 schalottenlökar 1 fänkål 2 knipplökar 1 gul paprika (eller röd paprika) 2 klyftor vitlök 1 förp tomat, grovkrossade 4 dl musselfond 1 tsk thaicurrypulver 200 g vit fisk (t ex torsk i 2x2cm tärningar) 200 g röd fisk, 2x2cm tärningar (t ex lax) 200 g färska räkor, skalade 1 kg kokta musslor i skal (från buljongen) 8 färskpotatisar, kokta 1 msk fiskfond 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl vitt vin 1 kg kokta kräftor i skal 1 knippe krondill salt
Italiensk torsk i ugn

Italiensk torsk i ugn

På slutet så slår du på grädde så svamp och tomater täcks, smaka av med lite fiskfond och balsamvinäger
Torsdagstorsk under champinjontäcke

Torsdagstorsk under champinjontäcke

Balsamvinäger. Droppa över olivolja och balsamvinäger och salta. 1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond. Det här receptet har jag fått av en god vän
En väldigt god Räksoppa..

En väldigt god Räksoppa..

Koka samman vitt vin, fiskfond, skaldjursfond, hackad paprika, vitlöken, curry, worchestersås och balsamvinäger

Lyxig kräftpasta

Koka upp fiskfond, creme fraiche och vin. Servera gärna med en sallad på ruccola, fetaost och lök som skurits i ringar och med vit balsamvinäger

GI-varning eller massor av grönt

Avslutar med en skvätt balsamvinäger, salt och nymalen vitpeppar. Har du ingen sådan till hands duger det med vanlig balsamvinäger och en dutt honung

Marinerad laxfilé med balsamvinägersås

Låt buljongen koka upp, skeda i balsamvinäger och honung och låt koka ytterligare några minuter. 0,5 dl balsamvinäger. 3 dl fiskbuljong av fiskfond. 2 msk balsamvinäger