Mitt försök att efterhärma rätten skepparmiddag på Axmar brygga. Huvudrollen står såsen för.
Sås
* Börja med att skala räkorna. Lägg skalen i en kastrull.
* Ha i lite olja eller smör och fräs skalen några minuter
* Hacka löken och moroten. Lägg i kastrullen tillsammans med tomatpuré. Fräs ca 5 minuter
* Häll på vinet och låt det koka in
* Häll på vatten så att det täcker skalen och låt puttra 20 minuter under lock
* Sila av vätskan i en mindre kastrull. Reducera till 2-3 dl.
* Lägg i en fiskbuljongtärning
* Blanda grädden med lite mjöl. Mängden mjöl får man variera lite beroende på hur tjock mina vill ha såsen. Häll i grädden och rör om
Tillbehör
* Koka potatis
* Stek champinjoner och paprika
* Lätt pnaerad vit fisk
Servera fiskenmed kokt potatisoch ärtor. Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt. Fisk. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig
Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal. Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har
Jag serverade medpressadpotatisoch gröna ärtor. Skala och hacka dom och ställ dom åt sidan. Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Lägg i torsk i mindre bitar och låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme. Vispa ihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter. Ha i 2 msk hackad persilja och ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid. 2 msk hackad persilja och
Servera laxen medpressadpotatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fiskenoch sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Lägg fisken i en ungsform med salt och peppar med tomater i mitten och häll på blandningen du gjort. Salt, vitpeppar, svartpeppar och så tog vi även lite fiskkrydda
4 900 g potatis 4 morötter 250 g champinjoner 2 msk smör eller margarin 500 g nötfärs 1 msk soja 1 msk balsamvinäger 1/2 tsk salt 2 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde Lägg till i inköpslistan
Smaka av med salt och peppar. Lunchen hemma hos oss blev därför renskav med kantareller. Både fyraåringen och tvååringen fyllde på tallriken ett par gånger
Idag blir det alltså en vardagsfiskrätt, men ändå med lite guldkant, mandel- och kokospanerad torsk. Vispa upp ägget i en djup skål och vänd fisken i ägget
Sänk värmen och lägg i fisken. Smaka av med salt och peppar. Börja med att koka potatisen. Tillsätt ärtor, dill, basilika och persilja (spara lite till garnering)
4 potatisar 2 fiskfileér 1 salladsblad salt peppar Skala potatisenmed universal grönsaksskalare Skiva potatisenoch lägg i undre delen av 101 MicroGourmet Lägg salladsbladet i övre delen och lägg fileérna på bladet Salta och peppra Fyll vatten i bottenskålen Kör i Micron i 16 minuter på full effekt Det blir super gott. 4 potatisar. 2 fiskfileér
Fiskmed romsås är en höjdare. IngredienserFisk av valfri sort, beräknad för rätt antal personer. Lyxigt det med, men oj vad fint det ska bli med de där första små späda potatisarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.