Fisk med räkfondsås och pressad potatis
marcus.abrahamsson13
marcus.abrahamsson13

Fisk med räkfondsås och pressad potatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1 stor morot
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Mjöl
  • 2 dl grädde
  • Olja eller smör
  • Champinjoner
  • Paprika
  • Potatis
  • Fisk

Beskrivning

    Mitt försök att efterhärma rätten skepparmiddag på Axmar brygga. Huvudrollen står såsen för.

    Sås
    * Börja med att skala räkorna. Lägg skalen i en kastrull.
    * Ha i lite olja eller smör och fräs skalen några minuter
    * Hacka löken och moroten. Lägg i kastrullen tillsammans med tomatpuré. Fräs ca 5 minuter
    * Häll på vinet och låt det koka in
    * Häll på vatten så att det täcker skalen och låt puttra 20 minuter under lock
    * Sila av vätskan i en mindre kastrull. Reducera till 2-3 dl.
    * Lägg i en fiskbuljongtärning
    * Blanda grädden med lite mjöl. Mängden mjöl får man variera lite beroende på hur tjock mina vill ha såsen. Häll i grädden och rör om

    Tillbehör
    * Koka potatis
    * Stek champinjoner och paprika
    * Lätt pnaerad vit fisk

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.