Hårdkoka ägg. Skala och hacka dom och ställ dom åt sidan. Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Lägg i torsk i mindre bitar och låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme.Vispa ihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter. Ha i 2 msk hackad persilja och ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid.
Jag serverade med pressad potatis och gröna ärtor :)
Vispa grädden och mjölken tillsammans med äggen och äggulorna. Avsluta med ett lager potatis. Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager skivad potatis i botten
Idag blir det alltså en vardagsfiskrätt, men ändå med lite guldkant, mandel- och kokospanerad torsk. Servera alldeles nygjord medpressad potatis, smörslungad spenat och tomatsallad
Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Späd med silad buljong och gräddmjölk. Här hemma jublar inte folk när jag lagar fisk, men denna fisk tog slut snabbt och utan att tänka på det så tog dom flera gånger
Börja med att koka upp vatten och kryddor. Handla skulle jag också ha behövt göra, men bilen är fortfarande inte vinterskodd så jag tror jag väntar till efter lunch med att åka iväg till affären
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 4 morötter 250 g champinjoner 2 msk smör eller margarin 500 g nötfärs 1 msk soja 1 msk balsamvinäger 1/2 tsk salt 2 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.