Servera med pressadpotatis, lingonsylt och sallad. Skölj och skiva purjolöken. Häll på grädde, messmör, fond och kaffe och låt koka ihop i några minuter
Dillkrämen med crème frâiche och senap blev lagom såsig till pressadpotatis. Att dill, senap, pepparrot och citron passar till lax känner nog många redan till, men för mig blev det en ny och väldigt angenäm bekantskap
4 900 g potatis 4 morötter 250 g champinjoner 2 msk smör eller margarin 500 g nötfärs 1 msk soja 1 msk balsamvinäger 1/2 tsk salt 2 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde Lägg till i inköpslistan
Servera alldeles nygjord med pressadpotatis, smörslungad spenat och tomatsallad. Själv hade jag en fantastisk nyårskväll med jättejättegod mat på restaurang tillsammans med äldsta dottern och hennes man
Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling och även den rostade potatisen om man så vill
Servera rödtungan med såsen, kokt pressadpotatisoch gärna lite grön sparris. Härlig plattfisk fylld med skogens gula guld och serverad med en underbart krämig vitvinssås, det kan inte bli mycket bättre än så
Jag serverade med pressadpotatisoch gröna ärtor. Skala och hacka dom och ställ dom åt sidan. Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Lägg i torsk i mindre bitar och låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme. Vispa ihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter. Ha i 2 msk hackad persilja och ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid. 2 msk hackad persilja och
Servera lövbiffarna med teriyakisåsen och bakad eller pressadpotatis. Nu blir det väderprat igen, men det går inte att låta bli… en helt otrolig dag sol, sol sol och blå himmel
4 900 g mjölig potatis 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk 500 g nötfärs 2 ägg 2 msk fransk senap salt och peppar Tzatziki 1 grönt äpple 1 msk riven pepparrot 2 dl matyoghurt (10 %) salt och peppar 125 g medelhavsmix (salladsblandning) Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.