Smala av medcitron, salt och peppar. Blanda olja och citronsaft. Trä sedan pålök, halloumi med bacon, räkor, ananas och tomater på spetten och varva det gärna på samma spett
Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, mineral, smör och citron. Mycket fruktig, nyanserad smak med rostad fatkaraktär, inslag av äpplen, ananas, smör och nötter
Idag hoppar vi till fisk och dagens inlägg handlar om hur du filéar en hel röding. När du smaksätter din Hummus ska du balansera smakerna av spiskummin, tahini (sesampasta) och chili med salt, olivolja och citron
Jag vill fylla upp min skål med umamistinn tonfisk, salta feta röror, pigga söta smaker, syra, koriander, chili, sälta, ostronsås, olika färger och annat gott
Det är ett beslut man måste fatta själv, men jag menar, vissa mödrar väljer ju att äta både fisk från Östersjön och chark samt dricka lite rödvin som gravid, jag ser inte att kombucha på något sätt skulle vara ”värre” än dessa tre exempel
Du kan smaksätta såsen med dill eller citron om den ska serveras medfisk och skaldjur. Bönor, tomat, paprika i olika färger, gurka, sallad, oliver, soltorkad tomat, ananas, hummus, kycklingspett, räkor, tonfisk, ägg… jag kan hålla på en evighet med listan på tillbehören som passar till
En sötpotatis-aioli passar lika bra till fisk och kyckling. Smaka av medcitron, salt och peppar. Om barnen får välja gäller köttfärs, nachos, gurka, ananas och majs
Utgå från vilka grönsaker du har hemma, vilka de är säsong för och vad du är sugen på och gör en sallad, gratäng, röra eller annan rätt med dem som bas och bestäm dig sedan för om du vill ha kött, fågel eller fisk som tillbehör
Det vill säga oprocessade livsmedel som finns i det geografiska område där du bor. Utifrån den geografiska platsen, benrester och verktyg som funnits under arkeologiska utgrävningar kan forskarna utveckla sina teorier
Lägg upp salladen, musslorna och laxen, garnera med lite körvel och selleriblad och ett par citronskivor – bläckfisken kan antingen läggas vid sidan av tillsammans med lite aioli eller på eget fat
Kryddig gryta med fräschören från lime och matighet medfisken. Jo, jag blev helt hooked på den karibiska fisk- och skaldjursgrytan hos Torsk på Lax, och sedan fanns det ingen återvändo
Pressa saften över fisken. Tvätta lime och citron ordentligt. Skär paprika, broccoli och ananas i bitar. När bulgurgrynen är färdiga blandas de med grönsaker och kryddor
Vi grillade både fågel, fisk och mittemellan. Het ananassås. Hade till och med för mycket att göra så jag glömde fota drinken när det fortfarande var drink kvar
Passar till både kött, fisk och veg. Ananasen kanske man ska begränsa sig lite till om vi ska försöka vara lite miljömedvetna (långa transporter) men tycker gott att man kan unna sig det några gånger i sommar