400 g
salmalax i ca 4mm tunna skivor
400 g färsk tonfisk i kuber
1 kruka koriander
2 limefrukter (klyftor att pressa över)
1 citron (klyftor att pressa över)
1 mango (skuren i bitar
färsk ananas (skuren i bitar)
1 rödlök skuren i tunna tunna klyftor
Macadamianötter alt. cashewnötter (gärna rostade i het panna med lite salt)
Pak choi (sauterad hastigt i smör och lite citronsaft, salt, peppar)
Rött ris som (jag kokar den med lite koncentrerad grönsaksfond)
Blad- eller krispsallad (strimlad)
Avokado (skuren i lämpliga bitar. Pressa över lite lime så håller den färgen längre).
Srirachamajonnäs (blanda Hellmanns med valfri mängd srirachasås)
Wasabimajonnäs (blanda Hellmanns med valfri mängd wasabi)
Svarta sesamfrön (dessa är också goda att rosta lite innan)
Gurka med sesamolja och soja (ta ur kärnorna ur gurkan, skiva upp i lagom stora bitar och låt marinera i olja och soya på köksbänken i någon timme eller två)
Edamamebönor (bönorna uttagna ur skidan)
Japansk soya, wasabi och sesamolja vid sidan av
Gör så här
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min
Nästan allt är ju färdigt – bara att tina och köra en liten omgång med kniv och skärbräda. Än kan det vara fina, soliga dagar när man tycker att lite lättare mat passar
Att äta sin lunch i en välkomponerad skål känns alltid fräscht. Möjligheterna till variation är oändliga, och idag blir proteinerna kyckling och kokt ägg
Som den sushifantast jag är tycker jag att pokébowl är den bästa uppfinningen på länge, nästan lika gott som vanlig sushi men hundra gånger snabbare och enklare att göra
En ny pokébowl till er. Det här är egentligen ett jag-måste-tömma-kylen-recept, så som ni förstår, kan ni fylla er pokébowl med era egna favoritingredienser - men jag måste säga att mina är den perfekta kombinationen av smak, crunch och färg
Trots sushiriset så är rätten (som för övrigt uttalas PokÉbowl – inte poke ball) inte från Japan, utan från Hawaii, vilket förklarar inslaget av frukt och lite andra mer ickekonventionella ingredienser
Poke är en Hawaiiansk fisksallad med rå fisk (oftast tonfisk) som bas. Vilka tillbehör och smaksättningar man väljer varierar sedan, men det är vanligt med en asiatisk touch där sojasås, sesamolja och alger är viktiga ingredienser
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Oavsett vilket – här kommer ett recept på en mycket försvenskad PokéBowl med ugnsstekt lax. Slår man upp dagstidningens helgbilaga så finns det recept på PokéBowl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.