Stek i smör&rapsolja i 3 minuter per sida. 2 msk smör. Hacka lök och vitlök fint. Mosa kikärterna väl i matberedare och blanda med lök, vitlök, kryddor, persilja, citronsaft och äggula
Stek dem på medelvärme i smör & rapsolja i en stekpanna tills de fått fin färg. Börjar bli tjatigt nu kanske, men mina elever lagade faktiskt falafel på hemkunskapen förra fredagen
Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna på båda sidor tills de är gyllenbruna. Falafel gjorda på blomkål istället för kikärtor, funkar det undrar ni
Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar och stek dem på medelvärme i smör och rapsolja i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida. 3 msk smör- och rapsoljeblandning. 400 g kikärter (1 burk) 1 gul lök 1 klyfta vitlök, pressad 1 tsk mald spiskummin 0,5 tsk salt 0,5 dl hackad bladpersilja 2 krm harissa eller sambal oelek 2 msk majsstärkelse 3 msk smör- och rapsoljeblandning
Här kommer ett recept på Falafel – ett recept jag mixtrat och pusslat ihop från flera olika källor. Falafel innehåller normalt inget dill, men jag hade inte tillräckligt med persilja
Forma till bollar och stek i olja/smör tills de fått fin färg. Igår blev det något falafel-liknande, alltså mer bollar istället för biffar, tillsammans med bönpasta & en magisk tomatsås
Vänd falafelbitarna regelbundet. Lägg falafel på salladen. Baka falafelbitarna i mitten av en varm ugn (180°C) i 6-8 minuter. smält smör och/eller (oliv)olja och stek falafelbitarna på medelstark värme i 4-5 minuter
smör och rapsolja till stekning. smör och rapsolja till stekning. Ha i rapsoljan och en rejäl klick med smör i stekpannan och stek biffarna på lite mer än medelvärme i ca 2 minuter på varje sida
Stek dem gyllenbruna på medellåg värme i smör och olja, stek i omgångar och håll varma under folie. Lyft upp fånkålen på ett fat och servera tillsammans med falafel, fänkålsdillen och crème fraiche
Stek dem gyllenbruna på medellåg värme i smör och olja, stek i omgångar och håll varma under folie. Lyft upp fånkålen på ett fat och servera tillsammans med falafel, fänkålsdillen och crème fraiche
Stek falafeln i naturell rapsolja och smör. Så döm om min förvåning när han åt två falafel. Falafel. Låt bröden svalna innan de fylls med sallad, gurka, tomat, falafel och coleslaw
Jag bläddrar i en receptfolder från Coop med recept på falafel, några dagar senare äter jag ett par fantastiskt goda libanesiska rätter på en restaurang i Kalmar, får lite tips på meze-rätter av en väninna och så börjar inspirationen snurra fram tills jag börjar laga middagen jag målat upp i mitt huvud
Tacos, Orientalisk kyckling, kebab och falafel är favoriter men det kan man ju inte äta varje helg. Stek löken mjuk och fräs spenaten hastigt i lite smör
Jag har aldrig tidigare lagat kikärtsbiffar, eller något med kikärtor över huvudtaget, men jag älskar hummus och jag älskar falafel även om jag äter det extremt sällan så det kunde ju liksom inte bli fel tänkte jag och slängde ner en burk av Zetas kokta kikärtor i varukorgen på Ica under gårdagen