Falafel med krämig brysselkålssallad
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g brysselkål
  • 50 g grönkål
  • 50 g fänkål
  • ½ dl solrosfrön, rosta gärna i torr panna
  • 1 syrligt äpple tärnat
  • ½ citron, pressad saft
  • Dressing
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 msk fransk senap
  • 1 liten vitlök, riven
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
  • 1 paket kikärtor
  • 6 små biffar
  • Falafel
  • 1 tetrapak kikärtor
  • 1 liten gul lök, fint hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk salt
  • en nypa svartpeppar
  • 2 msk maizena (går med vetemjöl också men ta då bara 1 msk)
  • ½ lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl hackad persilja
  • Skölj kikärtorna och låt dom rinna av.
  • Fräs löken så den mjuknar, låt vitlök och kryddor fräsa med ca 1 minut.
  • Mixa ärtorna med lök- och kryddblandningen, limeskal, limesaft, persilja och maizena till en smet.
  • Forma smeten till biffar och stek på medelvärme någon minut på varje sida.
  • Servera med valfritt tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.