Ge under tiden murkelsåsen ett lätt uppkok. Murkelsås. Börja med murkelsåsen, använder du färska eller torkade murklor ska dessa kokas av 2x5 minuter i rikligt med vatten varefter allt kokvatten kastas
Servera med potatisgratängen, murkelsåsen och eventuellt svartvinbärsgelé till. 1 burk konserverade murklor, hackade (eller färska om man kan få tag på det). 1 burk konserverade murklor, hackade (eller färska om man kan få tag på det)
Bra råvaror behöver för den sakens skull inte vara dyrt kött utan framförallt ska man satsa på färska råvaror och undvika det frysta, det gäller både kött, fisk, grönt osv
Färska räkor, italienskt tunnskuret, inlagda oliver, delikatessostar och gott vin. Till köttet gjorde jag smörstekt sparris, ugnsrostad sötpotatis, färsk vårlök, groddar, rödvinssås och murkelsås
Dukning Gorgonzolagratinerade färska fikon med lufttorkad skinka och balsamicosirap8 st färska fikonGorgonzolaLufttorkad skinkaBalsamicosirapSkär av toppen på fikonen, och skär sedan ett kryss nästan ända ner till botten. Dubbelmarinerad Oxfilé med Pommes Anna & Murkelsås Oxfilén600 g oxfiléMarinad 1. Murkelsås med portvin½ morot1½ schalottenlök1½ vitlöksklyfta3 vitpepparkorn1, 25 dl rött portvin1½ dl vatten0,25 dl kalvfond1 burk murklor1 dl grädde+ ev. 8 st färska fikon