3/4 dl
brynt avsvalnat smör (hetta upp långsamt i kastrull tills bruna flagor uppstår och det doftar nötigt och gott, använd enbart den klara delen, ej flagorna eller det grumliga)
salt och vitpeppar
pressad citron
Murkelsås, 4 port
150 g
toppmurklor (finns frysta för svindyra pengar på Picard)
1 schalottenlök
smör att steka i
1 dl
vitt oekat vin, vi tog nyårschampagnen
2 dl
kalvfond (vi hade kokt egen, annars koncentrat + vatten)
2 dl
grädde
salt och nymald vitpeppar
ev lite pressad citron
Smördegsbakelser med potatis och jordärtskocka, 4 port
4 plattor
smördeg eller motsvarande mängd hemgjord
1 äggula
uppvispad med 1 msk vatten till pensling
2 schalottenlökar
2 normalstora potatisar, eller 4 små, gärna extra god sort typ mandelpotatis
Dela osten i fyra delar och lägg en bit mitt på varje laxkryss. Servera på en bädd av sallad eller bara med lite örter, paprika i fina tärningar och en cocktailtomat till
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Så full rulle på detta och jag försöker satsa hundra procent. Sedan blir de på det igen i morgon. Själv har jag blivit helt insnöad på smoothies i alla sorter
Här kommer receptet på ett underbart gott, saftigt och framförallt kalorisnålt bröd. Om du vill baka dem som bullar placerar du dem istället på bakplåtspapper och låter grädda i ugnen under samma tid, beroende på hur stora du gör bullarna
Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott recept på pasta med bacon och philadelphiaost. Stek baconen på medelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
Bred ut med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper. Lägg sedan på din fyllning och grädda i ugnen ytterligare tills osten smält och pizzan ser klar ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.