Ernst vinäger recept

Ernsts sås

Ernsts sås

Blanda honungen, vit balsamico och vinäger. 12 msk vit balsamico-vinäger. 18 dl creme fraiche 1 knippe färsk salvia 1 st citron 5 st klyftor vitlök 2 msk honung 2 msk vit balsamico-vinäger salt och peppar från kvarnHäll upp Creme Fraichen i en skål
Ernsts potatissallad

Ernsts potatissallad

Häll över olja och vinäger alternativt citron. 1 dl vitbalsamvinäger, eller saft av en citron. 2 kg färsk- eller vanlig potatis 1 knippe dill 1 knippe persilja 1 knippe gräslök 1 dl olivolja 1 dl vitbalsamvinäger, eller saft av en citron 1,5 msk salt svartpeppar från kvarn 2 msk honung 1 knippe rädisor
Ernsts varma potatissallad med vårlök och primörer

Ernsts varma potatissallad med vårlök och primörer

3 msk balsamico vit vinäger. 1,25 kg färskpotatis 6 vårlökar 0,5 klyfta vitlök 1 knippe rädisor 1 knippe primör-morötter 1 förp kapris olivolja 1 knippe bladpersilja 3 msk balsamico vit vinäger 1 msk honung salt och svartpeppar

Kräftor med 3 goda såser

Förra året var jag på en härlig kräftskiva, då wokade vi Ernst Kirchsteiger’s Limekräftor på Muurika
Potatissallad med västerbottenost.

Potatissallad med västerbottenost.

Det ursprungliga receptet har vi fått från Ernst Kirchsteiger, men lite förändringar är vi ju bara tvungna att göra
Stoofvlees - flamländsk ölgryta

Stoofvlees - flamländsk ölgryta

Ta några stora klunkar och "känn in rummet" som Ernst K skulle ha sagt. Dra i lite vinäger, senap samt sirap
Saffransrisotto m pinje och ostbakad lax

Saffransrisotto m pinje och ostbakad lax

Sallad á lá Ernst. olja, vinäger, honung, salt och peppar. Jag fortsätter lära mig laga fisk och försöker äta en liten tugga varje gång fast det är vidrigt
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

Receptet kommer från boken ”I det enkla bor det goda”, skriven av Ernst Kirchsteiger. Smaksätt smöret med timjanblad, vinäger, lite citronsaft, salt och peppar
Dags för kräftor

Dags för kräftor

Blanda gulor, senap, vinäger och salt med stavmixern i en smal, hög bunke. Krydda med vitpeppar och Worcester, smaka av om det behövs mer vinäger eller salt
Marinerade och wokade kräftor

Marinerade och wokade kräftor

På ”Sommar med Ernst” för något år sen wokade han kräftor. Tillsätt sedan den vita balsamivo vinägern och smaksätt med salt och peppar från kvarn
Fisksugen!

Fisksugen!

Nu lite läsning innan Sommar med Ernst. ~vispa äggulorna med vinägern och citronsaften i en mindre kastrull

Ernst potatissallad på färskpotatis och västerbottensost

Tillsätt balsam vinäger, olivolja och honung. 5 kg färskpotatis 250 250 g Västerbottensost 4 4 msk vit balsamvinäger 5 5 msk olivolja 1 1 knippe färsk gräslök 3 3 msk honung salt och peppar från kvarn Koka färskpotatisen. 4 4 msk vit balsamvinäger