Ernst julgryta
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Ernst julgryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Gryta
  • 400 g rimmad oxbringa
  • 6 dl oxbuljong
  • 2 gula lökar
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • 3 palsternackor
  • 2 morötter (stora)
  • 10 små fina gourmépotatisar
  • 1 purjolök
  • 0,5 kg prinskorv
  • 2 lagerblad
  • ev en tärning köttbuljong
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • Topping
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 4 tsk dijonsenap
  • 2 msk honung

Beskrivning

    Gryta
    Koka oxbringan i 2 timmar i 2 liter vatten med en hel skalad gul lök och 1 krm kryddpeppar. Spara buljongen.

    Skär upp palsternackan, löken och morötterna grovt.

    Dela potatisarna.

    Skär av det gröna på purjolöken och skär upp det i grova bitar.

    Lägg ned allt i en gryta.

    Tillsätt bitar av korven och 2 lagerblad.

    Tillsätt rejäla bitar av bringan och buljongen från kokningen.

    Låt sjuda i cirka 20 minuter tills rotsakerna är mjuka.

    Smaka av och tillsätt en buljongtärning med köttbuljong vid behov.

    Topping
    Häll upp 3 dl turkisk yoghurt i en skål med ca 4 teskedar dijonsenap efter smak.

    Blanda väl.

    Tillsätt salt och peppar efter smak.

    Rör ner honungen.

    Servera grytan med en klick dijonkräm och drivor av hackad bladpersilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.