kött

kött

biff chop soy
Pulled lamb som smälter i munnen

Pulled lamb som smälter i munnen

Tillsätt grädde, avsluta med stekskyn från köttet, oliver, salt och peppar. Titta till den ett par gånger under tiden, vänd och ös steken med köttsaften
Lamm i foliepaket

Lamm i foliepaket

Tänd grillen eller sätt ugnen på 250 grader. Skala och dela lökarna. Blanda sirapen och dijonsenapen i en skål
Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter
Pouls pot-roast

Pouls pot-roast

Alltså stoppades både kött potatis och rotfrukter i samma ”pot” och när elden brunnit ner var middagen klar
Maklube - en palestinsk klassisker

Maklube - en palestinsk klassisker

1. Skala auberginerna och skiva dem sedan i ca 2 cm breda skivor. Lägg dem på ett fat. Salta dem och låt dem ligga i minst 30 minuter
Rustik höstgryta med högrev och rotfruktsgratäng

Rustik höstgryta med högrev och rotfruktsgratäng

1 kg Högrev 1 st Gul lök, finhackad 1/2 dl Balsamvinäger 1/2 flaska Rödvin 1,5 tsk Oraffinerat havssalt 1/2 tsk Svartpeppar, grovmalen 1 st Äpple, grovhackad 2 msk Tomatpuré 1 dl Champinjoner, skivad 2 dl Köttbuljong
Örtglaserad lammstek

Örtglaserad lammstek

Titta till den ett par gånger under tiden, vänd och ös steken med köttsaften. Där ska den stå i minst 5 timmar, tills köttet lätt släpper från benet