Enkel lyxig Cheesecakepannacotta med Pecannötskola
Annies receptsamling
Annies receptsamling

Enkel lyxig Cheesecakepannacotta med Pecannötskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 20 st Digestive
  • 25 g Smör
  •  
  • Fyllning
  • 6 dl Vispgrädde
  • 0,5 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1,5 tsk Vaniljsocker
  • 400 g Philadelphiaost
  • 3,5 Gelatinblad
  •  
  • Topping
  • 2,5 dl Strösocker
  • 2,5 dl Vispgrädde
  • 1 msk Smör
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 100 g Pecannötter
  • (jag har gjort kakan laktosfri)

Beskrivning

    Räcker till 10-12 pers.

    (Eftersom fyllningen tar ca 5 timmar att stelna rekommenderar jag att man förbereder dagen innan så att det bara är toppingen kvar att göra samma dag som servering.)

    Smält smöret. Krossa kexen och blanda med det smälta smöret. (Jag använde mixer). Platta ut kexblandningen i botten på en bakform med avtagbara kanter. Ställ i kylen medan du gör fyllningen så att botten stelnar något.

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt stå ca 5 minuter.

    Koka upp grädde och socker i en kastrull. Blanda i vaniljpulver, vaniljsocker och philadelphia. Rör slät och låt småputtra ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen, krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda i gelatinet i gräddblandningen.
    Häll fyllningen i formen och låt stå i kyl tills det stelnar, ca 5 timmar.

    Gör kolasåsen: smält hälften av sockret i en kastrull, blanda i resten av sockret och grädden och låt koka upp så att allt blandas. Rör hela tiden. Låt koka på medelvärme i ca 15 minuter.
    (Tips! Droppa lite kolasås i iskallt vatten om du vill avgöra hur tjock såsen är.)
    Blanda i smöret och vaniljsockret. Låt stå och svalna något.

    Hacka nötterna grovt, eller använd hela, efter smak och tycke. Lägg ut över den kalla stelnade kakan. Häll på kolasåsen. Ställ i kyl till servering. Klart!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.