Enkel lyxig Cheesecakepannacotta med Pecannötskola
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Botten
20 st
Digestive
25 g
Smör
Fyllning
6 dl
Vispgrädde
0,5 dl
Strösocker
1 tsk
Vaniljpulver
1,5 tsk
Vaniljsocker
400 g
Philadelphiaost
3,5
Gelatinblad
Topping
2,5 dl
Strösocker
2,5 dl
Vispgrädde
1 msk
Smör
1 tsk
Vaniljsocker
100 g
Pecannötter
(jag har gjort kakan laktosfri)
Beskrivning
Räcker till 10-12 pers.
(Eftersom fyllningen tar ca 5 timmar att stelna rekommenderar jag att man förbereder dagen innan så att det bara är toppingen kvar att göra samma dag som servering.)
Smält smöret. Krossa kexen och blanda med det smälta smöret. (Jag använde mixer). Platta ut kexblandningen i botten på en bakform med avtagbara kanter. Ställ i kylen medan du gör fyllningen så att botten stelnar något.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt stå ca 5 minuter.
Koka upp grädde och socker i en kastrull. Blanda i vaniljpulver, vaniljsocker och philadelphia. Rör slät och låt småputtra ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen, krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda i gelatinet i gräddblandningen.
Häll fyllningen i formen och låt stå i kyl tills det stelnar, ca 5 timmar.
Gör kolasåsen: smält hälften av sockret i en kastrull, blanda i resten av sockret och grädden och låt koka upp så att allt blandas. Rör hela tiden. Låt koka på medelvärme i ca 15 minuter.
(Tips! Droppa lite kolasås i iskallt vatten om du vill avgöra hur tjock såsen är.)
Blanda i smöret och vaniljsockret. Låt stå och svalna något.
Hacka nötterna grovt, eller använd hela, efter smak och tycke. Lägg ut över den kalla stelnade kakan. Häll på kolasåsen. Ställ i kyl till servering. Klart!
våren är på ingång och därefter sommaren med alla fina färska grönsaker. receptet är superenkelt och soppan fungerar precis lika bra som en lättare lunch / kvällsmat eller som en förrätt på en fin middag
Började helgen med en soft kväll med en lyxig men väldigt enkel hummersoppa. Krångligt är verkligen inte alltid bästa och med riktig grädde i soppan och ett gott bubbel ( ja i soppan också) kan det ju bara liksom bli bra
En liten lyxig förrätt för att vi ska hitta ljuset igen. Efter den sega förkylningen jag och maken släpat med så bestämde jag mig för att göra ett avstamp och bestämma att nu har vi segat länge nog
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.