Twistad Bananoffepie
Annies receptsamling
Annies receptsamling

Twistad Bananoffepie

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till 4 Pers
  • 8 Digestive
  • 25 g Smör el Margarin
  • 2 Bananer
  • 0,5 Burk Karamelliserad Mjölk
  • 2,5 dl Vispgrädde
  •  
  • Mjölkchokladfluff
  • 100 g Mjölkchoklad
  • 1,5 dl Vispgrädde
  •  
  • Vit chokladfluff
  • 80 g Vit Choklad
  • 1,5 dl Vispgrädde
  • Hallon till dekoration.

Beskrivning

    Förbered chokladfluff minst 6 timmar före!

    Värm grädden, får inte koka! Lägg i chokladen och rör tills den smält helt. Ställ i kyl minst 6 timmar. Gör likadant med både mjölkchokladen och med vit choklad i separata skålar. Vispa därefter till fluff.

    Krossa kexen och blanda med smält smör. Blanda karamelliserad mjölk med grädde, lite i taget till önskad konsistens (ca 1-3msk blir lagom). Vispa resterande grädde till fast.

    Lägg kexsmulor i botten på glas, ringla i karamelliserad mjölk, lägg på skivad banan, mjölkchokladfluff, vispgrädde och vit chokladfluff. Toppa med färska hallon.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.