Cheesecake chokladbomb
Annies receptsamling
Annies receptsamling

Cheesecake chokladbomb

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 12 st Digistivekex
  • 75 g Smält smör
  • 30 g Mörk Choklad
  •  
  • Fyllning
  • 400 g Färskost, ex Philadelphia
  • 3 äggulor och 3 äggvitor
  • 1 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 Apelsin
  • 100 g hackad Daim
  • 3 dl Vispgrädde
  • 0,5 Burk karamelliserad mjölk
  •  
  • Chokladganache
  • 100 g Mörk Choklad
  • 1 dl Vispgrädde
  •  
  • Mjölkchokladfluff
  • 180 g Mjölkchoklad
  • 3 dl Vispgrädde

Beskrivning

    Dag 1:
    Mixa ingredienserna till botten i matberedare. Täck botten på en springform med smulorna. Tryck till smulorna med baksidan av en sked.

    Vispa äggulor, färskost, socker och vaniljsocker till en fluffig smet. Tillsätt rivet apelsinskal och hackad daim.

    Vispa grädden och äggvitorna i separata skålar till fast skum. Vänd försiktigt ner i smeten. Häll upp i springformen. Rör den karamelliserade mjölken så att den blir mer flytande, kan med fördel blandas med ca 1msk grädde. Ringla i cheesecakesmeten.
    Ställ i frys i minst 6 timmar.

    Gör chokladfluff: värm grädden, får ej koka! Rör ner chokladen i den varma grädden så att chokladen löses helt. Ställ i kyl minst 6 timmar.

    Dag 2:

    Gör chokladganache: hacka chokladen. värm grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. när krämen svalnat till ca rumstemperatur, häll över cheesecaken och ställ i frysen.

    Vispa chokladfluff. Dekorera cheesecake med chokladfluff och grovt hackad Daim.

    övrigt tips på dekoration:
    Rosor och blad av färdig sugarpaste som färgas med karamellfärg. Använd lite florsocker om det blir kletigt av karamellfärgen och lägg en stund i kyl innan du använder det.

    Hjärtan: smält vit choklad, pensla ut i pepparkaksformar på bakplåtspapper. Lyft bort formen innan chokladen stelnar.
    Jag målade med karamellfärg innan chokladen stelnat och ställde sedan i kyl för att stelna. Dekorationerna har hållt sig fina även i frysen.

    chokladganache och chokladfluff stelnar inte helt i frysen och håller formen fint.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.