Jag valde dessutom att söta den med dadlar och dadelsirap istället för socker. mixa lätt / eller blanda 115 g mandel, 2 dl havregryn, 1,5 dl rismjöl, 150 g urkärnade dadlar, 1 msk dadelsirap, 125 g kokosolja och 1 tsk vaniljpulver. Blanda ca 3 dl bär (jag använde blåbär och hallon) med 1 msk potatispulver, rivet skal av 1 citron och 1 tsk vaniljpulver. 150 g urkärnade dadlar
Smakar som en blandning av blåbär, choklad och med lite inslag av nötter. 2 dl blåbär. 4 st medjool dadlar eller annan sötningsmedel, Valfritt. 2 dl blåbär. 4 st medjool dadlar eller annan sötningsmedel, Valfritt
Klipp dadlarna i små bitar lägg ner i en bunke och ha ner äggen. Ha sedan ner russinen, de grovhackade mandlarna, havregrädden, vaniljen och slutligen blåbärspulvret
Min raw blåbärskräm med chiafrön är krämigt god och full av energi. 1 dl blåbär, färska eller frysta. 2 dadlar, urkärnade. 1 portion 1 dl blåbär, färska eller frysta. 2 dadlar, urkärnade
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Som idag – blåbär möter citronmeliss. Med färska jordgubbar, gogreens (ready in five) kikärtor, kokosflakes, mandlar och blåbär var det en riktig sommarfrukost att njuta av innan tapetrivandet satte igång
Dadlarna som jag sötar med innehåller inte bara sötma utan också massa nyttigheter för kroppen. Blåbär är ett riktigt superbär och för att inte tala om chiafrön som är sjukt nyttigt
Som sötning har jag använt ett par färska dadlar. Basen i glassen är fryst mango och blåbär. Fräsch mangosorbet med blåbär (raw) - 1 portion. 20 gram frysta blåbär. 2 färska dadlar. Fräsch mangosorbet med blåbär (raw) - 1 portion. 20 gram frysta blåbär. 2 färska dadlar
Garnera med färska stora blåbär och jordgubbar. 10 färska urkärnade dadlar. 10 färska urkärnade dadlar. Vad sägs om en krämig, fräsch och välsmakande cheesecake till kaffet
Den här pinnglassen innehåller varken vitt socker eller mjölk, men smakar fantastiskt gott i all sin enkelhet tack vare blåbär och banan som smaksätts med citron och vanilj