Idag blir det smulpaj, något av det enklaste (och kanske godaste) du kan baka i sommar. I den här pajen har jag använt mig av färska hallonochblåbär men det går lika bra med frysta om du hellre vill ha det
Blanda blåbären/hallonen med potatismjöl och socker. Paj med vaniljsås är något av det godaste jag vet i fika-väg, mycket sås ska det vara och gärna bär som är lite mer åt det blötare hållet -då tycker jag den smakar som bäst
Tillsätt kokosflingor, havregryn och vetemjöl. Skär smöret i bitar och tillsätt det. Blanda de frysta bären med potatismjöl och socker i en pajform av glas, ca 24 cm i diameter. Strö dem över bären och grädda pajen i nedre delen av ugnen, 20–25 minuter. 500 g hallon
Bara några steg in i skogen hittade vi blåbärsris fulla med bär (och spindlar så jag höll påsen och viftade mygg medans Erik plockade), på tomten nallade vi lite hallonoch i vägkanten hittade vi några små rara smultron
Smörj formen och lägg ner blåbärenochhallonen, blanda gärna runt dem innan i potatismjöl. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.