Glutenfria och mjölkfria bovete- och havrescones medchiafrön. Tänkte dela med mig av receptet på goda glutenfria och mjölkfria bovetescones som jag bakade till frukost i helgen
Det går snabbt och är inte bara nyttigare och billiagre att baka själv, man vet vad brödet innehåller och dessutom är det så mycket godare med hembakat bröd
Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Här kommer den utlovade Rabarber- och hallonsylten medchiafrön. Eftersom rabarber inte är så lätta att råröra och det är högsäsong för rabarber, valde jag att göra en rabarbersylt med vanilj och hallon i och kokade då samman rabarber och hallon till en konsistens som påminde om den hos rårörda bär
Dela på mitten och kärna ur, det gör du enklast med en potatisskalare. Skär bort stjälkar och blad. Sprid ut nyponen på smörpapper och lägg på ugnsgallret
Lägg gryn, flingor, frön och russin i blöt över natten. Jag toppade min gröt med kravbanan, frysta och knappt tinade havtorn och lite honung, och hade den här gången alldeles vanlig men ohomogeniserad mjölk till
Att överäta nån gång ibland är absolut ingen fara, du kommer inte gå upp i vikt eller förstöra ämnesomsättningen för att du nån gång i veckan hetsätigt, dock ska man försöka att inte hetsa då det kan leda till att man får problem med stress och sånt senare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.