Ringla över chilioljan vid servering. några kvistar färsk timjan. till chilioljan. en nypa färsk timjan. Förbered chilioljan eftersom den behöver koka en stund på spisen
½ dl chiliolja. Heta scampi~20 scampi, stekta½ dl chiliolja½ strimlad chili1 lime ½ pressad saft, ½ i skivor1 vitlöksklyfta, skivad2 cm ingefära, skivadeNere t. 4 dl vispgrädde2 msk vetemjöl1 tsk torkad timjan2 krm salt1 krm grovmalensvartpeppar150 g ädelostpersiljaBlanda lövbiffen med soya samt fond och låt marinera en stund. 1 tsk torkad timjan
Blanda pastan och fräset med örterna och ringla över lite chiliolja. 300-400g pasta 2 choritzokorvar 1 liten zuccini 2 vitlöksklyftor 12 små körsbärstomater 1 msk olja salt, peppar hackade örter eller torkade(basilika, timjan, oregano
Jag valde att steka pilgrimsmusslor i lite chiliolja och servera tillsammans med soppan, men de går att utesluta eller så väljer ni något annat ni gillar
Att lägga till något extra, som chiliolja eller basilika, är alltid tillåtet men inte nödvändigt. Strö över lite färskt grönt innan servering, t ex rucola eller timjan
½ dl chiliolja. 3 msk hackad färsk timjan. Blanda de hackade ingredienserna med kryddorna och saltet. Gnid in köttet noga som skall vara tinat och ha nära rumstemperatur
2 msk chiliolja eller 1/2 tsk chilikrydda. Några kvistar färsk timjan eller 1-2 krm torkad. Bryt sönder lagerbladen, pressa vitlöken, skala och mosa kiwifrukten om du inte använder mango chutney