Lucia buns and ginger breads were also served. Lussekatterna och pepparkakorna åkte också fram. Wednesday the 29th of November - a photo every hour (kind of)
50 g jäst, 5 dl mjölk, 150 g smör, 250 g kesella, 1 1/2 - 2 dl socker, 1 g saffran, 1 tsk salt, 16 dl vetemjöl, 1 ägg, 1 msk mjölk & russinVärm mjölk & smör fingervarmt, lös jästen med lite av mjölkblandningen, häll på resten av degvätskan, tillsätt kesella, saffran, socker & havsaltArbeta degen smidig med nästintill allt mjöl & låt den jäsa under bakduk en timmeKnåda & forma degen till lussekatter, tryck ned russin, låt jäsa på plåt ytterligare trekvartPensla med uppvispat ägg & mjölk, grädda i mitten av 225-gradig ugn tills gyllene & låt svalna på gallerNybakat lussefirande i form av en gull-/julvagn 50 g jäst