Buns lussekatter recept

LCHF Lussekatter / saffron buns

LCHF Lussekatter / saffron buns

saffran LCHF Lussekatter / saffron buns. Brush the buns with the whipped eggwhite and sprinkle some erythritol over if you like
Lussekatter - Swedish Saffron Buns

Lussekatter - Swedish Saffron Buns

We totally love these traditional Swedish Saffron Buns or Lussekatter as they are called in Swedish. Normally I would have raisins on the buns
Onsdag den 29 november

Onsdag den 29 november

Lucia buns and ginger breads were also served. Lussekatterna och pepparkakorna åkte också fram. Wednesday the 29th of November - a photo every hour (kind of)
Saffransbullar fyllda med marsipan

Saffransbullar fyllda med marsipan

Saffron buns filled with marzipan. Bara för att Lucia är över, innebär det ju inte att vi måste sluta äta saffransbullar och lussekatter
Lussekatter / Swedish Saffron Buns

Lussekatter / Swedish Saffron Buns

Antal. ca 28-30. Ugn. 250. °C. Vikt per bulle. 45 gram. Ingredienser. 1 paket jäst för söta degar (50 g). 150 smält smör

healthy saffron bun

Gjorde Emmas hälsosamma lussekatter med mandel- och dadelgömma förra veckan, så goda. Receptet kommer från Emma Barremyr's blogg - delar det här också
God Jul / Merry Christmas

God Jul / Merry Christmas

 For the afternoon coffee we will have saffron buns with almond paste and Lusse-buns and gingerbread cookies

Julfest

However I’m so sick and tired of the same gingerbread men, Swedish lussekatter (traditional saffron buns) and mulled wine

LCHF Lussekatter / saffron buns

Brush the buns with the whipped eggwhite and sprinkle some erythritol over if you like. LCHF Lussekatter / saffron buns

Saffron Spicing Up Buns

50 g jäst, 5 dl mjölk, 150 g smör, 250 g kesella, 1 1/2 - 2 dl socker, 1 g saffran, 1 tsk salt, 16 dl vetemjöl, 1 ägg, 1 msk mjölk & russinVärm mjölk & smör fingervarmt, lös jästen med lite av mjölkblandningen, häll på resten av degvätskan, tillsätt kesella, saffran, socker & havsaltArbeta degen smidig med nästintill allt mjöl & låt den jäsa under bakduk en timmeKnåda & forma degen till lussekatter, tryck ned russin, låt jäsa på plåt ytterligare trekvartPensla med uppvispat ägg & mjölk, grädda i mitten av 225-gradig ugn tills gyllene & låt svalna på gallerNybakat lussefirande i form av en gull-/julvagn 50 g jäst