Först ut är sockrade saffransbullar. Häll sedan mjölken direkt ner i en bunke med smulad jäst. Vänd runt med mjölade händer, arbeta inte in för mycket mjöl, då blir de torra
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Bred fyllning över halva degen och vik över den ofyllda sidan. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och jäs under bakduk ca 30 minuter
Låt saffransmjölken svalna och häll över den i en bunke med tätsittande lock och ställ den i kylen. Forma dina bullar på önskat sätt (snäcka eller knut) och lägg dem på plåt med bak papper eller silikon duk
Plasta med plastfilm och ställ in i kylskåp och låt svalna Fördeg. Pensla bullarna med ägg och tryck i lite saffranskräm och toppa med salta mandlar ovanpå
Morgonen började med Luciamorgon på SVT och med Fares goda bullar. Börja med en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i den
Smält smöret och tillsätt nästan all mjölk, spara lite att blanda ut saffranet med. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en sockerbit och rör i lite mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.