På själva buffébordet hade jag bestämt mig för att servera bl. Gurka, skär i små bitar. Gurka. Tänkte dela med mig av recepten till den buffé som jag serverade när min man fyllde 50 år
Med tunt hyvlad gurka, rädisor och hackad färsk spenat. Eftersom jag visste att det skulle komma några besök lagade jag till en enkel kall buffé, som framförallt passade sonens smak, men som även gick snabbt att laga till
Finhacka smörgåsgurkan och rör i den. Dels är det väldigt enkelt och passar bra att förbereda och dels är det den perfekta rätten för festliga buffébord
Parmaskinka, två olika sorters salami, houngsmelon, kall marinerad kyckling med smak av soltorkade tomater och basilika, pastasallad som bestod av färsk tortellini med pestofyllning, blandade salladsblad, gurka, tomater, rödlök
I övrigt blir det nog en mindre buffé i år med lite kallskuret och någon sallad till det. Skär gurkan och schalottenlökarna i mindre bitar och lägg ner i mixern
Fungar lika bra som drinktilltugg, liten förrätt eller på en buffé. Jag valde att servera snittarna tillsammans med en liten dippsås på gurka och wasabi vilket passade väldigt bra till
Skär gurkan i tunna "stavar". Häll fyllningen i det kalla pajskalet och garnera med gurkan först och sen räkor, citronskivor i "kvartar", kaviar och dillkvistar
Ännu en röra, god till tacos, grillat, buffé, you name it. Skala och tärna mango och gurka. 1/2 gurka. -Mama Skogly ♥ 1 mango 1/2 gurka 1 röd chilipeppar
En perfekt rätt till buffébordet. Riv gurkan och krama ur den mesta vätskan och hacka sellerin. ca 15 buffé portioner175 grader1 kg laxfile m skinn1,5 l vatten2,5 msk ättika (24%)2 msk salt1 msk torkad dragon1 msk torkad rosmarin1 msk torkad timjan1 msk torkad basilika20 st blandade pepparkorn1 st gurka1 selleristjälk1 st äpple1 mindre purjolök5 dl cremefraiche1 dl majonnäsCitronsaftFlingsaltPlocka med en laxtång eller liten plattång bort benen som du lätt känner efter med fingrarna var de sitter