Fördela lax skivorna ovanpå. Lägg plattorna lite om lott på ena långsidan. Skär i drygt 1 ½ cm tjocka skivor och lägg på två plåter med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter på 225 grader i ugnen, tills rullarna är gyllenbruna. 200 g rökt lax i skivor
Skiva brödet på diagonalen. Blev en förrätt ikväll bestående av rostat rågbröd med pepparotsfärskost, dill & kummingrav lax, färskriven pepparot och en klick gravlaxsås
Då gjorde jag denna enkla och goda sås och trädde upp laxenpå spett. Idag väntar vi besök av efterlängtade vänner och i eftermiddag ska Alva iväg på kalas
Lax Walewska på Gourmetmorsans vis. Ska meddelas att herr O här hemma blev helt såld på såsen, och jag ska tillägga att den var helt oemotståndlig Ja´hela rätten faktiskt fick full pott
Jag hade köpt en bit lax och hittat ett recept på Malin´s Diner som jag blev sugen på att testa. I går hade jag en vän på kvällsmat som jag inte träffat på väldigt länge
Skär den rökta laxen i småbitar. Tillsätt laxen och efter några sekunder grädden. Blanda ner i pannan med laxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravadelax klar. Fördela sedan chili och limeskal pålaxbitarna och lägg den andra laxbitenovanpå den andra
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravadlax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravadlax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Enligt tradition hade vi en nykomling på julbordet. Lax (och röror. ) lär jag aldrig tröttna på. Mosa laxen med en gaffel i en bunke tillsammans med senap, lök och crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.