LCHF buffe
LINDHA VIKSTRÖM
LINDHA VIKSTRÖM
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Skagenröra
  • Varmrökt lax
  • Ädelostsås
  • Smör
  • Ost
  • 20 snapsglas på fot
  • 5 kr st
  • Räkor
  • 50 röd stenbitsrom
  • Majonnäs;
  • 1 ägg 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1-2 krm salt
  • 2-3 tsk dijon senap
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 3-4 dl matolja
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1-2 msk chilisås
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Cayennepeppar
  • Salt/vitpeppar
  • Räk/lax moussetårta;
  • Ingredienser fyllning;
  • 2 tsk gelatinpulver ( läs på burken beskrivning)
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 300 g skalade räkor
  • 250 g kallrökt lax
  • 200 g varmrökt lax
  • 4- 5 msk finhackad dill
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • 11/2 msk citronsaft
  • salt, vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk finhackad färsk eller fryst dill
  • 1 liten finhackad rödlök
  • En brk. röd stenbitsrom
  • Några droppar pressad citron
  • Smaka av med salt/vitpeppar
  • Marinerad fläskfile 20 personer;
  • 3,5 kg fläskfile
  • Kryddblandning till filen;
  • 1/4 dl salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk chilipeppar
  • 1 msk paprika pulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 tsk salvia
  • Blanda samtliga kryddor och putsa filén fri från hinnor.
  • Krama in kryddblandningen på filen och bryn fileerna i smör i stekpannan.
  • Lägg dem sedan i en en långpanna och stek dem färdiga i ugnen i ca 20-30 min
  • Låt dem sedan svalna och förvara dem hela i i kylen fram till 2 timmar innan servering.
  • Marinad;
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl vinäger
  • 1,5 dl vatten
  • 4 dl olja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl kapris
  • Blanda samtliga ingredienser i en skål och vispa så att saltet smälter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.