Skölj blasten noga och låt den rinna av i ett durkslag. Ha ner blast och kål och slå sedan på vattnet. 1 knippe morotsblast (ca 70-100g). 1 knippe rädiseblast (ca 70-100g)
Varje vecka får jag rödbetor med blast, betorna ångkokar jag eller äter råa som de är, blad och stjälkar strimlar jag och förväller snabbt och fryser in i portionsförpackningar och använder ungefär som spenat
2016, IT'S BEEN A BLAST. 30 December 2016 •. 16. 09 •. Everything. •. Permalink •. 0. För någon dag sen när jag började fundera vad allt jag har hunnit med i år slog det mig vilket helvetes bra år jag har haft
ev hackad persilja (jag gillar att använda den gröna blasten på salladsblad). ev hackad persilja (jag gillar att använda den gröna blasten på salladsblad)
Gurkstavar, Avokado (skäres i stavar) Morot (skäres i fördel i stavar och kokas lite mjuka i en skvätt vatten, japansk soja, risvinäger och lite socker), Salladslök (de gröna blasten bildar ett vackert hål i sushibiten när man skär upp den i bitar), Tofu (behöver marineras med något eftersom den är så mild kanske sambalolek, soja eller sesamolja), Philadelfiaost i stavar (Fantastiskt gott),Rostade sesamfrön som man kan ha utanpå rullen, i rullen eller doppa ena sidan av en skiva i (torrostas i stekpanna under ständig närvaro annars smakar inte fröna någonting)
Grönsaksbuljong görs genom att hacka morot, gul lök och blasten från vårlöken grovt. Den som har läst Gordon Ramsays Three-star chef kommer nog se att det här är en förenklad variant av en huvudrätt från den boken