Wokad fläskfilé med nudlar
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 400 gram äggnudlar
  • 1500 gram fläskfilé, kotlett eller karré
  • 1400 gram champinjoner
  • 12 knippen salladslök
  • 14 klyftor vitlök
  • 11 tsk chiliflakes
  • 140 gram färsk ingefära
  • 14 msk sesamolja
  • 14 msk matolja
  • 11 msk five spice fem kryddor
  • 11,5 dl ostronsås
  • 10,5 dl vatten
  • 11 krm saltKoka upp vatten till nudlarna. Koka nudlarna i 4-5 minuter. Häll av i ett durkslag och skölj ljumma med lite kallt vatten. Sätt åt sidan. Skär köttet i strimlor. Skölj och rensa champinjoner och skiva dem. Skölj och strimla salladslöken. Lägg de grövre nedre delen för sig och blasten för sig. Skala och finhacka vitlök. Skala och finhacka ingefära. Värm en wok eller stor stekpanna med höga kanter. Tillsätt oljan, vitlöken, chilin och ingefäran och fräs någon minut under omrörning. Tillsätt sedan köttet och låt få lite färg. Tillsätt svampen och den nedre delen av löken. Fräs och woka några minuter på hög värme under omrörning. Tillsätt five spice, salt och ostronsås samt lite vatten. Tillsätt blasten av salladslöken och fräs någon minut till under omrörning. Tillsätt och vänd runt nudlarna och låt bli varmt. Tillsätt ev. lite mer ostronsås och vatten så att du har lite sås i botten. Klart att servera. Five spice: Rosta alla kryddorna i en het stekpanna under omrörning någon minut. Mal kryddorna till pulver i mortel eller väl rengjord elektrisk kaffekvarn. Förvara blandningen mörkt och svalt i väl försluten burk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.