Att görasushi hemma är både gott och roligt. Listan på vad du kan ha som topping eller fyllning kan göras mycket lång för att du kan variera dem i det oändliga
Fasolja/fasolia är en böngryta som serveras i många delar av världen och tillagas på olika vis. Den görs i Balkanländerna, Mellanöstern, Grekland och även Italien har en version
På sommaren är det extra gott med matiga sallader. Igår svängde jag ihop en vegetarisk pastasallad till lunch av det som fanns kvar från picknicken på midsommarafton
Förutom kåldolmar är det här min favoriträtt när det gäller husmanskost, just därför blev jag löjligt mallig när jag lyckades få till ett par vegetariska biffar som blev alldeles perfekta i konsistensen
Man borde woka oftare, det är ju bara att slänga i det man hittar i kylen och snabbt går det också. Med en god sås kan det knappast bli bättre =) Woken kan man variera hur mycket som hällst
Och om du tar dig igenom hela det här inlägget så finns det en tävling på slutet där du kan vinna en massa sushi-produkter så att du också kan göra det själv
Lägg upp med wasabi, soy sauce och självklart ätpinnar. 200 gram sushiris. 200 gram sushiris. En enkel lunch med få ingredienser och stora variationsmöjligheter
Att göra äppelcider / hur jag gjordeIngredienser. I "Cider boken" står det att man ska vänta två dagar innan man tillsätter den, jag började göra förkulturen på morgonen och tillsätte jästblandningen samma kväll
Prata med din fiskhandlare så kan du få bra tips om fisk till sushi och i vissa butiker även hjälp att skära till fisken om du inte vill göra det själv
När riset är svalt nog att hålla i handen kan du börja rulla din sushi. Använd bambumattan för att rulla ihop sushin, när du kommer till den delen som inte har ris på sig stannar du till en stund
Jag fick ett önskemål av en läsare att lägga upp ungefär vad det kostar att göra en smörgåstårta själv, en man enkelt kan göra till fredagsmyset till familjen utan några större krångel så jag har listat upp ingredienser och cirkapriser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.