Som barn fick jag ofta tjälknöl och rostbiff. Ett salt, mört kallskuret kött serverat på buffé, exotisk planka eller till varm, krämig potatisgratäng… Det är så förbenat gott alltså
Istället för kallskuret kan man servera köttbullar, korvbollar, prinskorv eller dyl. Om man vill kan man givetvis blanda ned både kokta ägg, ostkuber, färsk tärnad gurka och sallad för att variera men det är ovan nämnda recept/grundsallad som barnen gillar bäst
Sojafärs är ett mycket bra alternativ för den som vill minska köttkonsumtionen men fortfarande göra liknande så kallad ”vanlig” barnmat som t ex biffar, ”köttbullar” eller spaghetti och ”köttfärssås”
När jag fick viltkött för ett tag sedan så fick jag inte bara kött utan även recept. Jag blev väldigt förvånad, för mycket olika rätter med vilt har jag lagat och även blivit bjuden på, men gravat kött var för mig helt nytt
Rensa kycklingen och fördela köttet på ena halvan av. Sätt ugnen på 200°. Häll av vätskan från majsen. Stek majsen under omrörning i en torr panna tills den fått lite färg
Blir otroligt mycket smak på köttet när man grillar den med fettkappan på. Idag känns det som att det ligger mycket fokus på att komma i bra "shape" direkt efter man fött barn
Många barn är lite skeptiska till fisk så föröd att hitta smaker och varianter som de gillar. Många barn behöver helt enkelt lära sig att äta olika livsmedel
I helgen så testade vi att bjuda på tunnbrödssnittar vilket vi tyckte passade perfekt in som ett enkelt men ändå väldigt gott tilltugg som både vuxna och barn kan tycka om