Aubergine-"steak"2aubergines 2 tsk salt 100 g granatäpplekärnor 1 msk vita sesamfrön, rostade 1 msk svarta sesamfrön 2 msk hoisinsås smör, till stekning olivolja, till stekning
sesamfrön. Skölj auberginerna, skär dem på längden och pensla dem med lite olivolja. Placera auberginehalvorna på en plåt täckt med bakplåtspapper eller ett silikonark
Jag antar att det också beror på märke, för jag har testat en massa olika, och vissa smakar betydligt bättre än andra - vilket egentligen är märkligt, eftersom den enda ingrediensen är sesamfrön
Skiva auberginen och lägg på ett stort fat eller plåt. Sesamfrön. Sesamfrön. 2 aubergine. Pensla de med äggulan, strö över lite sesamfrön och grädda på 200 grader i 15-20 min. 2 aubergine
-PBaba ghanoush, ca 3-4 dl (djupa tallriken i mitten)2 stora auberginer, ca 600 g½ citron½ dl olivolja2 vitlöksklyftor½ tsk kajennpeppar½ tsk malen spiskummin½ tsk saltStick hål på auberginerna med en sticka eller en gaffel. Värm ugnen till 200°, lägg auberginerna på ett fat och ställ in i ugnen i cirka 45 minuter. )1 dl sesamfrön 1 dl tahini, sesampasta 1 tsk sambal oelek 1 citron, pressad saft och rivet skal 1 vitlöksklyfta, skalad, pressad 1 msk vatten ½ msk olivolja 1 tsk salt ev 1 tomat, hackad ev bladpersilja eller koriander, grovhackad Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. 2 stora auberginer
Proteinet kommer från sesamfröna, auberginen och rågmjölet bl. Mixa undertiden sesamfrön eller cashewnötter med vattnet i en höghastighetsblender tills att du får en tjock och len sesam- eller cashewgrädde