Att balansera och neutralisera
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Att balansera och neutralisera

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Exempel på råvaror och tillbehör med:
  • Beska: rucola, vitkål, kakao och persilja.
  • Sälta: Bacon, oliver, buljong och rom.
  • Fett: Smör, avokado, makrill och ost.
  • Syra: Balsamvinäger, hallon, tomatpuré och ananas.
  • Sötma: Ketchup, morötter, majs och russin.
  • Umami: Svamp, valnötter, ansjovis och sojasås.
  • Hetta: Wasabi, sambal oelek, ingefära och rädisa.

Beskrivning

    När det smakar för mycket:
    Salt – addera sötma, hetta eller syra.
    Fett – addera syra eller hetta.
    Syrligt – addera fett eller sötma
    Sött – addera hetta, syra eller beska.
    Umami – sägs vara omöjligt men sötma eller fett kan hjälpa.
    Hetta – addera sötma, fett eller syra.
    Beska – addera sötma, syra eller umami

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.