Syra: Balsamvinäger, hallon, tomatpuré och ananas.
Sötma: Ketchup, morötter, majs och russin.
Umami: Svamp, valnötter, ansjovis och sojasås.
Hetta: Wasabi, sambal oelek, ingefära och rädisa.
Beskrivning
När det smakar för mycket:
Salt – addera sötma, hetta eller syra.
Fett – addera syra eller hetta.
Syrligt – addera fett eller sötma
Sött – addera hetta, syra eller beska.
Umami – sägs vara omöjligt men sötma eller fett kan hjälpa.
Hetta – addera sötma, fett eller syra.
Beska – addera sötma, syra eller umami
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Sa jag att det var magiskt gott. Antingen äter man rätten som den är med en liten sked eller som jag gör, skedar upp härligheten och lägger det på mandelknäcke, gudars så gott det är
Så ända in i hoppsan god, och jag har haft den stora lyckan att få äta den två gånger på en vecka. Spritsa så att strängarna går parallellt längs med plåtens långsida
Jag älskar också att den sköter sig självt i ugnen och alla smaker gottar till sig där inne. Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här
I alla fall så måååste ni testa att göra den här chokladterrinen med mörk, ljus och vit choklad, jag lovar att den inte är så avancerad att göra som den ser ut att vara
att så många av er uppskattar mina recept här inne, det sporrar mig att baka ännu mer och får mig att gnugga de där idéknölarna för att komma på fler godsaker
Vi delar upp matplaneringen ( tanken är väl att barnen ska laga maten sin vecka också så småningom men än så länge ligger det mest på mig ) plocka i och ur diskmaskinen, gå med soporna och hjälpa till med tvätten
Bred hälften av fyllningen över plattanoch rulla ihop den som en rulltårta. Kavla ut den ena degen till en tunn rektangulär platta på mjölad arbetsbänk
När jag var liten och andra barn tjatade om att köttbullar och pannkakor var deras favoriträtt så kunde jag kontra med räksmörgås, raggmunk, kålsoppa eller inlagd strömming
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Vad bjuder man frälsta köttätare på för nåt som de kan klappa i händerna lite åt, liksom kunna förstå att vego-kost är bra och inte ba *rynka på nästan* och drar "jaha vad är detta för kaninmat"-snacket
Råd och recept är till för att delas, men på vägen sker ofta lite förändringar. ) För det är precis vad som behövs för att rabarberkompotten ska få tid att koka ihop, tålamod
Sen in i kylen under nattenoch dagen efter så är det bara att vispa upp grädden. Sen skar jag en av dom runda bottnarna så att den skulle passa i mitten
Om något är svårt är risken stor att jag kommer misslyckas och det gillar jag inte. Anledningen till varför jag inte gjort sufflé, är för att det sägs vara så svårt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.