lägg i lagerblad, svartpeppar och grönsakerna i grytan. Häll på ölen och koka i cirka 15 minuter. 1 krm malen svartpeppar. 1 mörk öl, till exempel porter
Svartpeppar efter smak. Lägg lökblandningen i grytan, häll på öl och lägg i buljongtärningarna och timjan, smaka av, salta och peppra, sänk värmen så att grytan bara småkokar, lägg på lock, så får den småkoka ca 2-3 timmar( köttet skall vara mjuk). 33 cl ljus öl. 1 msk mjöl till redning
Rensa kantarellerna och skölj och strimla purjolöken. Sikta mjölet över blandningen och rör om. Tillsätt öl, soja, krossade enbär, fond, lingon och grädde och låt det koka upp under omrörning
½ tsk svartpeppar. Pressa ner vitlöksklyftor och häll över öl/vin. Smält margarinet i en annan kastrull, och pudra över mjöl, vispa ihop och slå över mjölk
svartpeppar. Jag provade att göra en likadan utifrån vad mina smaklökar kom ihåg och det är inte alls så många ingredienser som behövs för att det ska bli bra, ölen och chokladen ger så mycket smak i sig
Du kan även ha det till kvällen som tilltugg, passar till kall öl eller vin. Enkelpanera sardinerna i mjöl, skaka av dem innan du lägger ner dem och steker dem i olja