Älggryta rosmarin recept

Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Här puttrar älggrytan med lök, morötter, vatten, fond och tranbärsjuice. 1 tsk torkad rosmarin. 1 tsk torkad rosmarin
Älggryta med trattkantareller

Älggryta med trattkantareller

Lägg i svamp, timjan, rosmarin och lagerblad. 1 tsj rosmarin. Bryn köttet i olja, tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt det få färg
Mustig Älggryta

Mustig Älggryta

Servera med Persilja och en klick Ostcrème smaksatt med Timjan och Rosmarin från sommarens balkongodling
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Servera älggrytan med pressad eller kokt potatis, gelé och lättkokta sockerärtor. 1 tsk rosmarin. 700 g älgstek 350 g kantareller, färska 2 msk vetemjöl 2 gula lökar 1 klyfta vitlök 2 dl rött vin 7 dl vatten 2 msk viltfond (eller kalvfond) 3 lagerblad 4 enbär 2 msk svartvinbärsgelé 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 1 dl lingon 1 tsk soja (kinesisk) 0,5 tsk salt svartpeppar, nymald smör (till stekning)
Älggryta med kokosmjölk

Älggryta med kokosmjölk

1 tsk rosmarin. Började sent, hade långlunch och slutade tidigt. Det hör inte till vanligheterna, var för sig ens, nu för tiden, men i dag prickade jag in alla tre sakerna på samma dag
Gästblogg – En smak av Karin

Gästblogg – En smak av Karin

Tillägnat Linda och hennes rötter från norr har jag här valt att bjuda er på en rejäl och mustig älggryta med hemmagjorda gnocchi
Vildgryta.

Vildgryta.

Vego och vilt blev det idag med alla kryddor och smakade nästan som när jag var liten och mamma hade gjort älggryta
Lammläggsgryta med rotfrukter

Lammläggsgryta med rotfrukter

Salta och peppra och lägg sedan i purjolök, morot, rotselleri, rosmarin, dijonsenap, sambal oelek, oxfond och krossade tomater
Mustig älggryta

Mustig älggryta

Enkel älggryta. 1 tsk rosmarin. Blanda äppeljuice med timjan och rosmarin, slå juicen över köttet och marinera i ca 1 dygn. 1 tsk rosmarin
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Lägg i kantarellerna, timjan, rosmarin och lagerblad. 1 tsk rosmarin. 1 tsk rosmarin. En härligt höstig och mustig gryta på älgkött och kantareller

Älggryta Bourguignonne

Garnera med timjan och rosmarin. 1. Vänd älgköttet i mjöl och krydda med salt och peppar. 2. Hetta upp en gryta och lägg i en klick smör

Citronmarinerad älggryta

1 tsk rosmarin. Skär köttet i jämna bitar, lägg i en plastpåse. Blanda marinaden och häll över köttet. Knyt ihop påsen och låt det ligga framme i rumstemperatur 3-4 tim vänd med jämna mellanrum

Älggryta med whisky

färsk rosmarin, lagerblad, pepparkorn och enbär. 3 kvistar rosmarin. Börja med att bryna älgbitarna i lite smör, tillsätt löken

Älggryta med trattkantareller

Servera älggrytan med potatispuré och lingon. Lägg i trattkantareller, timjan, rosmarin och lagerblad. 1 tsk rosmarin

Mustig älggryta med ugnsgratinerat mos

Krydda köttet med paprikapulver, timjan, rosmarin, salt och peppar. Vi har massa älgkött i frysen, så till helgens trerätters bestämde jag mig ändå för att göra en älggryta och klurade massa på vad jag skulle kunna hitta på för smarrigt