Älgkött är fettsnålt och blir mört och gott i en gryta. Köttet köper jag hos Seafood Cash i Mölnlycke. Här lagar jag älggrytan i min crock-pot, en elektrisk slökokare (temperaturen inne i grytan på steg 1, ligger mellan 60 - 70 grader)
Så gör du underbart god kalops Älggryta med porter Ingredienser 4 portioner 1 kg benfria grytbitar av älg smör salt nymald peppar 2 gula lökar 3 morötter 2 palsternackor 1 bit rotselleri, 200 g 10 stötta enbär 1 msk torkad timjan 2 lagerblad 2 1/2 msk vetemjöl 1 flaska porter, 50 cl 2 dl vatten 2 msk viltfond 3 msk rönnbärsgelé hackad persilja Till servering extra rönnbärsgelé saltgurka potatismos eller kokt potatis Gör så här Skär köttet i bitar, 3x3 centimeter
Älgkött är fettsnålt och blir mört och gott i en gryta. Köttet köper jag hos Seafood Cash i Mölnlycke. Här lagar jag älggrytan i min crock-pot, en elektrisk slökokare (temperaturen inne i grytan på steg 1, ligger mellan 60 - 70 grader)
Vill du göra en mustigare gryta, d. Malins mustigaälggrytaca 600 g grytbitar av älgvetemjöl, kryddorsmör att steka ica 5 dl vatten2 msk viltfond½ dl balsamvinäger½ dl portvin1 lagerblad 1 msk paprikapulver1 tsk timjan2 msk tomatpuré1 gul lök1 morot1 liten palsternackaca 3 potatisarsalt, pepparev
Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Nu kommer ett hejdundrande gott recept ni verkligen ska lägga på minnet. Detta åt vi tidigare ikväll och jag kan säga att det ligger som bomull i magen just nu
Soppa/Soup -. Vegetariskt/Vegetarian. Mustig linssoppa. Mars 8, 2016 19. 36. Än har inte våren kommit igång och medan jag sörjer det fortsätter jag att värma mig med goda soppor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.