Riv morötterna grovt och låt fräsa med. Slå det över fräset i kastrullen och låt puttra. Smöra matlådor av glas (eller en långpanna) och lägg i ett lager tomatsås i botten
Maillardreaktionen gör att det blir gyllenbrunt - och jättegott. Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
salt och malen svartpeppar. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja. Riv osten, hacka persiljan och timjan samt skala vitlöksklyftorna
I och med mer vego så har jag fått upp ögonen för bönor och linser – något jag avskydde förr. Bönor och linser räknas inte till LCHF – men som ni vet nu så äter jag inte enbart det löngre
Krämig zucchini-sallad (påminner om potatissallad). De här pizza-bitarna är goda som tilltugg som fördrinken men är också en god, nyttig och snabb lunch eller middag
Här ska ni få min godaste lasagne, och i och med det även den godaste köttfärssåsen. Hemma i Luleå är mamma den självutnämnda köttfärssåsdrottningen (hög status) och jag har alltid vägrat att äta all köttfärssås som inte var hennes eftersom att inget kunde mäta sig med den, men nu
Gott är det i alla fall och snart högsäsong för våra härliga svenska zucchinis. Den kan bli lite sladdrigare och blötare i köttet då, men snabbare går det
Trots att jag saltar zucchinin innan och torkar av den för att få ut överflödig vätska vill jag steka den ordentligt (därav två gånger) för att få den smak och konsistens som jag är ute efter
Enkel att laga, och perfekt till enkel middag eller mättande matlådor. Jag har alltid älskat detta eftersom jag brukade äta det med min farmor och farfar när jag var liten
Välj den sort som passar dig, och anpassa kryddningen därefter. italiensk kryddblandning av någon sort - min är från Zmaka och heter Italiensk Gourmetkrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.