1 Montering1
förp lasagneplattor, á 500 g 1 zucchini 2 dl ost, valfri men rivenSåsen
Skölj linserna i kallt vatten. Låt koka i separat kastrull till de är mjuka, ca 30 min. Hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor fint. Värm olja i en kastrull, stek löken till den är blank i 1 msk paprikapulver. Riv morötterna grovt och låt fräsa med. Mixa krossade tomater med ajvar relish i en mixer. Slå det över fräset i kastrullen och låt puttra. Addera 2-3 dl vatten. Tillsätt 2 buljongtärningar och 2 tsk sambal oelek. Låt puttra i ca 10 min på svag värme, tillsätt valfria örtkryddor på slutet. Tillsätt sedan de kokta linserna (ska ej koka mer). Sätt ugnen på 225 grader. Nötgrädden
Smöra matlådor av glas (eller en långpanna) och lägg i ett lager tomatsås i botten. Varva med lasagneplattor, tomatsås och nötgrädde till alla lasagneplattor är slut. Skiva zucchinin i millimetertjocka ringar. Avsluta med ett lager nötgrädde, skivad zucchini och strö ost över. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Se till så att inte lasagnen blir bränd.
Jag gjorde bland annat den här fantastiskt goda lasagnen medzucchini, ajvaroch fetaost. I denna lasagnevariant ingår det ingen traditionell ostsås, utan den ersätts med en röra gjord på crème fraiche, ajvaroch riven ost, vilket gör att man slipper skrubba såsgrytan (helt perfekt för mig som tycker det är supertråkigt att diska
Blanda med färsen och forma sedan små biffar och stek några minuter på varje sida. Jag tyckte inte alls om ajvarrelish för några år sedan, men så hände något (vad
Servera med förslagsvis pressad potatis. Rör ihop grädde, whiskey, hummerfond ochajvarrelish. Den här fisken är idealisk som vardagsmiddag för den kräver minimal arbetsinsats och finns barn i familjen tror jag den vinner ännu fler pluspoäng för t o m vår äldste son, som är rejält kräsen i vanliga fall, mumsade i sig flera portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.