Tvätta rödbetornaoch dela i halvor eller kvartar, lägg i en form, salta och ringla lite olja över. Servera genast på varma tallrikar tillsammans med en god sallad och ett gott rödvin
Smakerna tilltalade mig och jag uttryckte lite tyst för mig själv -”det här är bra skit”. -Det var väl på tiden kan man tycka muttrade jag för mig själv som någon bitter gammal gubbe som inte kan låta folk leva över normen
Rostaderödbetormedrosmarin. Strö på lite hackad färsk eller torkad rosmarin. Jag rostade några rödbetor, marinerade lite kikärtor och rörde ihop en kall sås med riven västerbottenost
- vill en så kan en del av rödbetorna bytas ut mot gulbetor om det skulle gå att få tag på. Jag gjorde dock några ändringar pga kunde inte hitta vissa råvaror så som blodapelsinoch gulbetor
Rostaderödbetor4rödbetor (stora) 3 chorizokorvar 2 msk honung 3 msk olivolja 1 kvist rosmarin. Yoghurtsås2 dl yoghurt 2 msk harissa (justera mängd efter hur het du vill ha den) 1 citron, saft och lite rivet skal 0,5 krm salt
Lägg i rödbetornamed lite olivolja i en stekpanna och värm dem på medelhög värme. Koka rödbetorna i vatten med skalet på tills de är mjuka, skala under rinnande vatten låt de sedan rinna av i ett durkslag
Smaka av med salt, peppar och honung vid behov. Salt och peppar. Rör ner örter, vitlök och chili. 1 apelsin. Blanda osten med rivet skal från apelsinenoch 2 msk pressad apelsinsaft. 1 apelsin
Skala rödbetornaoch skär i klyftor. Blanda med olja och kryddor på en plåt. 1 1/2 kg rödbetor. 1 tsk torkad eller färsk rosmarin (1 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk)
Just kronhjort är svårt att få tag på och riktigt delikat, så då måste man ju göra köttet rättvisa och tillaga det med omsorg och kombinera det med andra fina ingredienser
slutligen kunde en tallrik med lammbog, rödvinssky ochrostade rotsaker serveras. Â Den redan i bitar styckade lammbogen la jag upp i en ugnsform, gned in med salt och peppar, späckade med vitlöksbitar och färsk rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.