Lägg ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen
Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker gifter sig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Men ska jag vara helt ärlig smakar det faktiskt likadant med blodgrape, samt med enbart rödbetor. Häll lite olja på en plåt med bakplåtspapper och fördela rödbetsbitarna jämnt
Eller som förra veckan för snart fem åtta månader sedan, då det blev lite av en restrensning i kylskåpet, så fick några skedar vita bönor, en bit blomkål och ett par kokta rödbetor tillsammans uppdraget att agera middagsmat
Rostade rödbetor4rödbetor (stora) 3 chorizokorvar 2 msk honung 3 msk olivolja 1 kvist rosmarin. Yoghurtsås2 dl yoghurt 2 msk harissa (justera mängd efter hur het du vill ha den) 1 citron, saft och lite rivet skal 0,5 krm salt
Medan rotfrukterna rostas i ugnen, koka linserna enligt förpackningen. Visste ni förresten att det mest näringsrika sättet att tillaga rödbetoroch morötter på är att ugnsrosta dem hela, med skalet på
Rostade rödbetormed hasselnötter och chevré. Blanda med vitlök och timjan, salt och peppar. Inlägget Ugnsrostaderödbetor, chevré och hasselnötter dök först upp på BakingBabies
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.