Tvätta rödbetornaoch dela i halvor eller kvartar, lägg i en form, salta och ringla lite olja över. Servera genast på varma tallrikar tillsammans med en god sallad och ett gott rödvin
Rostaderödbetormedrosmarin. Strö på lite hackad färsk eller torkad rosmarin. Jag rostade några rödbetor, marinerade lite kikärtor och rörde ihop en kall sås med riven västerbottenost
Jag gjorde dock några ändringar pga kunde inte hitta vissa råvaror så som blodapelsinoch gulbetor. Men ska jag vara helt ärlig smakar det faktiskt likadant med blodgrape, samt med enbart rödbetor
- rostade hasselnötter. Lägg på en plåt med vitlök, spansk peppar ochrosmarin, ringla över olja. Häll i en kastrull, vispa i crème fraiche och smaka av med citron och salt
Rostaderödbetor4rödbetor (stora) 3 chorizokorvar 2 msk honung 3 msk olivolja 1 kvist rosmarin. Yoghurtsås2 dl yoghurt 2 msk harissa (justera mängd efter hur het du vill ha den) 1 citron, saft och lite rivet skal 0,5 krm salt
Lägg i rödbetornamed lite olivolja i en stekpanna och värm dem på medelhög värme. Koka rödbetorna i vatten med skalet på tills de är mjuka, skala under rinnande vatten låt de sedan rinna av i ett durkslag
Skala rödbetornaoch skär i klyftor. Blanda med olja och kryddor på en plåt. 1 1/2 kg rödbetor. 1 tsk torkad eller färsk rosmarin (1 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk)
Just kronhjort är svårt att få tag på och riktigt delikat, så då måste man ju göra köttet rättvisa och tillaga det med omsorg och kombinera det med andra fina ingredienser
slutligen kunde en tallrik med lammbog, rödvinssky ochrostade rotsaker serveras. Â Den redan i bitar styckade lammbogen la jag upp i en ugnsform, gned in med salt och peppar, späckade med vitlöksbitar och färsk rosmarin
Skala palsternacka, morötter ochrödbetor. Om ni vill skala även potatis, jag brukar bara tvätta dem och använda dem med skalet på nu när de fortfarande har så tunt skal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.